Obţinerea autorizaţiei de pompieri: Misiune Imposibilă

Obţinerea Autorizaţiei de securitate la incendiu se dovedeşte a fi în România o Misiune imposibilă, declară inginerul Lulea Marius Dorin pe platforma www.Adevărul.ro .

Acest lucru deoarece timp de 25 de ani IGSU nu a făcut aproape nimic pe partea de prevenire, iar după cazul Colectiv s-a trezit în situaţia în care marea majoritate a clădirilor din România nu îndeplinesc normele minime pentru a putea obţine acest document.

Cum am ajuns aici?

Să vedem de unde am plecat: timp de 25 de ani IGSU nu a asigurat în mod conştiincios prevenirea şi tocmai de aceea cei de la intervenţii trag acum de pe urma inactivităţii acestui serviciu. Până la Colectiv procesul de Autorizare practic nu exista decât pe hârtie. La acest moment lucrurile au ajuns la un asemenea nivel încât pentru asigurarea parametrilor conform reglementărilor tehnice actuale ar fi necesare investiţii publice sau private de câte miliarde de euro la nivel naţional, bani care fizic nu există.

Nu spun că regulile sunt prea stricte sau mai relaxate decât în alte state, afirma doar că lipsa aplicării timp de 25 de ani a făcut sistemul inaplicabil la data scrierii acestui articol.

Nu poţi pasa vina statului în asigurarea prevenţiei din ultimii 25 de ani strict pe investitori.

Ing. Lulea Marius Dorin vorbeşte şi de culpa mediului profesional care nu este suficient de bine pregătit, dar  că problema este în esenţă una de sistem şi pentru care nu se pot identifica soluţii individuale.

Puteţi citi întreg articolul pe:

http://adevarul.ro/economie/investitii/obtinerea-autorizatiei-pompieri-misiune-imposibila-1_5801b1fe5ab6550cb892f44f/index.html