Coeficientul global de izolare termică G – software dedicat

Coeficientul Global de izolare termică G – software dedicat TermicG

Întocmirea calculului pentru determinarea coeficientului global de izolare termică G este acum mult mai ușoară de către specialiști.

Folosirea de softuri specializate pentru corecta întocmire a documentațiilor de proiectare reprezintă o certitudine în secolul XXI.

Singura șansă a unei companii sau a unui specialist pentru a se dezvolta este să înțeleagă că fără calculator și fără produse specifice viitorul nu se poate.

Software Calcul G

Produsul este primul software personalizat destinat specialiștilor din Românie și care se bazează pe normativul C105- privind calculul Termotehnic al elementelor de construcție ale clădirilor.

Produsul software este foarte util și indispensabil pentru auditorii energetici, inginerii constructori, de instalații sau arhitecții care întocmesc acest document.

Realizarea breviarului de calcul G de către specialiști de cele mai multe ori este abordată cu superficialitate. Acest lucru deoarece nu se înțelege faptul că rolul său este foarte important în a realiza construcții care să corespundă Legii 10/1995 privind calitatea în construcții, cerința fundamentală economia de energie și izolare termică”. Dar nu atât legea este atât de importantă cât că acest calcul ne ajută să determinăm dacă o construcție corespunde din punct de vedere energetic.

Depășirea valorilor impuse de lege arată că un imobilul nu a fost corect proiectat. Acest lucru înseamnă consumuri mari de energie în perioada de exploatare, poate chiar disfuncționalități în exploatare, lipsa confortului necesar.