Rampa acces persoane cu dizabilitati
Rampa acces persoane cu dizabilitati – handicap
Amenajarea de astfel de rampe este obligatorie la toate clădirile civile publice. Prin clădiri civile publice se înțeleg toate acele clădiri care se adresează civililor, inclusiv blocurile de locuințe. Nu se încadrează în această categorie clădirile de locuit individuale.
Nu mai curge apa caldă la centrala termică? Iată soluția.
Rampa acces persoane cu dizabilitati – handicap este obligatorie pentru a se asigura accesul in cladiri.
Rampele vor avea latimea de minim 1,20m. Panta maxima va fi de 8% dar se recomanda panta nu mai mare de 5%. Rampele nu vor avea lungimi mai mari de 6,00 pentru pante mai mari de 5% si nu mai lungi de 10,00m pentru pante mai mici de 5%. In cazul in care lungimile sunt mai mari se vor prevedea portiuni drepte cu lungimea de cel putin 1,50m.
La pornire si la capatul rampei vor fi portiuni drepte de 1,50m lungime. Portiunile drepte, inclusiv cele intermediare, se vor semnaliza corespunzator. Latimea platformelor de capat nu vor fi mai mici de 1,50m, latime utila, adica ce nu poate fi blocata de usi sau alte obstacole.
Se recomanda sa se realizeze rampe la 90grade sau intoarse la 180grade atunci cand lungimile sunt mai mari.
Stiati ca specialistii folosesc un soft pentru redactarea scenariilor de securitate la incendiu?
In realitate se acorda o mult prea mica importanta tipului de pardoseala. Este obligatoriu ca aceasta sa aiba un coeficient de frecare mai mare de 0,40m. Pentru acest lucru trebuie analizat agrementul tehnic al produsului.
Se vor prevedea balustrade de protectie ce vor avea mana curenta la 1,00m pentru adulti si 0,75m pentru copii. Acesta se vor prevedea astfel incat sa nu reduca latimea rampei sub 1,20m.
Stiati ca specialistii in constructii folosesc un soft pentru elaborarea Breviarului de Calcul G?
Cum se va realiza balustrada de protecție? Se vor lua măsuri pentru a se evita urcarea copiilor pe aceasta sau împiedicarea căderii. Astfel ca vom prevedea balustrada verticale la maxim 10cm.