Investițiile rezidențiale vor salva România în vremuri de criză: crește interesul pentru case.

Perioada de relativă înghețare a afacerilor rezidențiale pare a fi pe sfârșit.

Deși ritmul de construire nu s-a redus, vizitele la agențiile imobiliare au scăzut datorită restricțiilor de circulație.

În acest moment investițiile publice și private în sectorul construcțiilor sunt cele care mai țin economia României în viață.

Dar clienții se adaptează noilor realități. Se observă o creștere semnificativă a interesului față de locuințele pe sol. Casele au devenit acum prima opțiune rezidențială, în condițiile în care traiul aglomerat de la bloc vine cu multe riscuri.

Pandemia cu noul virus a dat românilor de gândit: să aleagă un apartament într-o zonă bună dar aglomerată, sau să aleagă confortul unei curți propii?

Statul român pregătește noi stimuli pentru achiziția de case. Repornirea economiei naționale se poate face numai prin soluții facile de creditare. Vor apărea noi linii de finanțare, o dobândă aproape de zero, credite garantate de stat.

Inclusiv guvernul trebuie să vină cu un amplu proiect de investiții publice. Pe șantiere se lucrează în bune condiții de izolare. Munca ține oamenii ocupați și le asigură venituri corespunzătoare.

Criza sanitară va mai dură și trebuie să ne obișnuim cu ea.

Există și investitori români care apasă piciorul pe accelerație. În Tunari urmează a se porni o investiție de clădiri rezidențiale parter. Un grup de investitori români are curajul să facă acest lucru în plină criză. Au decis să dea la oameni de muncă, nu să îi dea afară.