Avantajele caselor din cărămidă

Atunci când construiești o casă pentru prima dată trebuie să te gândești la o serie de probleme cu care te vei confrunta în perioada de execuție dar mai ales în perioada de exploatare.

Un lucru este sigur: o dată locuința finalizată vei petrece în ea o bună partea din viață alături de soț/soție și de copii.

Construirea unei case din cărămidă aparent ar fi mai costisitoare decât un alt sistem constructiv, cum ar fi casele din lemn sau cele pe structură metalică. Nici materialele tradiționale precum cărămidă din argilă uscată nu sunt de ocolit atunci când se face analiza.

REZISTENȚĂ ȘI CONFORT TERMIC SUPERIOR

Pereții interiori și exteriori din cărămidă oferă un confort termic superior. Acest lucru datorită faptului că zidurile din cărămidă sunt capabile să înglobeze căldură sau rece, având inerție termică mare, pe care o poate elibera atunci când diferențele față de mediul interior devin sensibil diferite. Acest lucru conferă un climat termic interior plăcut și sănătos pentru om.

Dar pe lângă confortul termic o casă din cărămidă prezintă și importante avantaje financiare. În perioada de exploatare cheltuielile cu exploatarea și întreținerea sunt sensibil mai mici. Pereții interiori realizați din cărămidă nu doar că depozitează energie pe care ulterior o poate elibera, dar au un rol important și în reglarea umidității din camere. Astfel că acești pereți pot prelua din umiditatea încăperii atunci când ea este ridicată și elibera atunci când este scăzută. Acest lucru nu ține doar de conform ci și de sănătatea utilizatorilor.

MAI FEZABILĂ FINANCIAR

Apoi o casă construită din cărămidă este mai atractivă pentru posibilii cumpărători și întotdeauna vei obține cel mai bun preț pentru ea. Cărămidă este considerată în România un material de construcția tradițional și durabil. Nu de puține ori atunci când clienții vizitează șantierele bat în pereți să vadă dacă sună a plin sau a gol.

Cărămida prezintă și importante avantaje la zgomotul aerian, adică la vorbele rostite în camera alăturată. Având o greutate ridicată, adică o densitate mare, acest material absoarbe sunetul și îl oprește. Nu contează dacă sunetul provine din exteriorul clădirii sau in interiorul clădirii.

Carămida este unul dintre cele mai potrivite materiale pentru interior, dacă doriți să oferiți familiei dvs. cel mai bun climat. Există multe motive pentru aceasta – de fapt, atât de multe încât am putea tipări un prospect întreg despre avantajele unei case complet făcute din cărămizi.

După ce ai locuit într-o casă complet făcută din cărămizi, nu vei dori să locuiești nicăieri altundeva. Pereții din cărămidă par să fi fost creați pentru o viață dinamică de familie, unde oamenii reorganizează mobilierul, schimbă camerele și schimbă direcția pe măsură ce merg. Peretele solid suportă stresul vieții de zi cu zi și al activităților de familie. Din acest motiv vă puteți bucura că pereții de cărămidă nu au nevoie de întreținere. Pereții tencuiați sunt ușor de curățat și, în același timp, rafturile, dulapurile și așa mai departe pot fi ușor montate direct pe perete, fără ajutorul unor dispozitive și instrumente speciale.   

DURABILITATE

Caramida este un material de construcție de încredere, care durează multe secole. De fapt nu știm cât durează cărămizile, deoarece unele dintre cele mai vechi clădiri din lume sunt încă în picioare și nu există niciun dubiu că vor rămâne în picioare. Astfel, cărămida este unul dintre cele mai ecologice materiale de construcție de pe piață, deoarece cărămizile vor dura întotdeauna mai mult decât lemnul și alte materiale de construcție ușoare.